Ons team

Paul Sebes zit al meer dan 25 jaar in het boekenvak. Hij studeerde literatuur en sociologie aan de Universiteit van Leiden en begon in 1990 bij Uitgeverij Prometheus. In de jaren die volgden klom hij op tot uitgeefassistent van Mai Spijkers, hoofd publiciteit en rechtenmanager. In 1998 begon hij samen met Caroline van Gelderen het eerste agentschap voor Nederlandse auteurs, om in 2010 ook het Engelstalige zusterbedrijf over te nemen. Hij vertegenwoordigt en begeleidt Nederlandse auteurs als Walter van den Berg, Boris van der Ham, Caroline de Gruyter, Isa Hoes, Rob Kamphues, Arjen Lubach, Marcia Luyten, Gustaaf Peek, Manon Uphoff, Joost Vandecasteele, Ivo Victoria en vele anderen. Daarnaast verkoopt hij de Nederlandse en/of Scandinavische vertaalrechten van o.a. Paul Auster, Michael Cunningham, Gillian Flynn, Jens Christian Grøndahl,  Stephen King, John Krakauer, George RR Martin, Barack Obama, Michelle Obama, Jenny Offill, Annie Proulx, David Sedaris, Russell Shorto, Amy Tan en Irv Yalom.

Willem Bisseling begon in oktober 2006 bij Sebes & Bisseling Literary Agency, nog tijdens zijn studie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft Nederlandse Taal en Cultuur en Literatuurwetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en haalde een Master in Editing aan de Universiteit van Amsterdam. Bij Sebes & Bisseling werkt hij als literair agent en is hij mede -eigenaar. Hij vertegenwoordigt hij Nederlandse auteurs in binnen- en buitenland, waaronder Anne Eekhout, Gerrit-Jan Groothedde (eetschrijver), Murat Isik, Stine Jensen, Myrthe van der Meer, Huub Nelis & Yvonne van Sark (Youngworks), Janneke Philippi, Wytske Versteeg en vele anderen. Daarnaast verkoopt hij de Nederlandse en/of Scandinavische vertaalrechten van o.a. Mitch Albom, Mark Bittman, Nickolas Butler, Jade Chang, Mary Chamberlain, Blake Crouch, Marcella Hazan, Ali Land, Erik Larson, Haylie Pomroy, Travis Mulhauser en Robin Rinaldi.

Jeanine Langenberg sloot zich in mei 2009 aan bij het agentschap, waar ze werkt als literair agent. Ze vertegenwoordigt internationale auteurs namens hun primaire agent of uitgever. Ze heeft Engelse Taal en Cultuur gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en haalde een master in Editing aan de Universiteit van Amsterdam. Jeanine vertegenwoordigt Britse en Amerikaanse auteurs namens hun primaire agent of uitgever, met onder andere bestsellerauteurs als Bana Alabed, Brene Brown, Mary Higgins Clark, Nora Roberts en Graeme Simsion.  

Lester George Hekking studeerde aan de UvA, waar hij een Bachelor en een Master in Engelse Literatuur behaalde. Hij begon in 2010 bij het agentschap en werkt als literair agent en contractenmanager. Hij vertegenwoordigt Britse en Amerikaanse auteurs namens hun primaire agent of uitgever. Hij vertegenwoordigt in Nederland en/of Scandinavië vertaal-, toneel- en nevenrechten van een uiteenlopend aantal auteurs zoals Leigh Bardugo, Joëlle Charbonneau, James Dashner en John Flanagan maar ook bestsellerauteurs zoals bijvoorbeeld Stephanie Garber, Veronica Roth, Angela Thomas, en prestigieuze literaire namen als Ray Bradbury, Ursula Le Guin en Ayn Rand.

Rita van Elst werkt sinds april 2011 bij Sebes & Bisseling. Zij is verantwoordelijk voor de royalty-administratie en de boekhouding.

Anoek Boers heeft een BA Nederlands van de VU en een MA Redacteur / Editor van de UvA. Ze begon in augustus 2014 bij Sebes & Bisseling, waar ze nu werkt als junior agent. Daarnaast houdt ze zich bezig met contractadministratie, nevenrechten en contractverlenging. Ze vertegenwoordigt Engelse en Amerikaanse auteurs namens hun primaire agent of uitgever.

Stéphanie Nooteboom werkt sinds juni 2014 bij Sebes & Bisseling waar zij de functie van junior agent bekleedt en Engelse en Amerikaanse auteurs namens hun primaire agent of uitgever vertegenwoordigt. Daarnaast houdt ze zich bezig met contractadministratie, nevenrechten en contractverlenging. Stéphanie heeft Rechtsgeleerdheid gestudeerd, een bachelor Taal & Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam behaald, in 2016 stage gelopen bij Liz Gately Book Scouting te New York City en rondt momenteel de master Redacteur/ Editor aan de UvA af.

Willem Pije werkt sinds januari 2016 bij Sebes & Bisseling, maar liep daarvoor al succesvol stage bij agentschap. Hij heeft gestudeerd aan Amsterdam University College in Amsterdam, volgde voor zijn opleiding verschillende vakken in New York en bracht vervolgens enkele maanden door in Frankrijk om Frans te studeren.

Rik Kleuver liep vanaf 2016 stage bij het agentschap en werd meteen daarna aangenomen als assistent van Paul Sebes en Willem Bisseling. Hij studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en rondde daarna de master Redacteur/editor aan de UvA af.

groepsfoto2 1200pixels muur